De voorramen kantelbaar maken

Tijdens de stertocht naar het lustrum merkten we al dat het toch wel handig is om je voorraam neer te kunnen klappen. Vooral op warme dagen verhoogt dat het comfort aanzienlijk. Han wilde in IJsselsein al direct met de dremel aan de gang om te kijken of het kon, maar dat durfden we toch niet aan.

Kort na de reis zijn we toch nieuwsgierig en pakken we een mesje om wat verf weg te schapen. Van het een komt het ander en binnen de kortste keren kan het raam wel weer open!

voorraam

voorraam

Helaas trekken we hierbij een van de ruitenwissers stuk, waaruit blijkt dat het raam een hele tijd niet open is geweest. Wat we aantreffen valt ons best mee. Het is wel viezig en er zitten een flink aantal lagen bladderende verf, maar geen bergen roest of grote gaten. De enige roest die we vinden zit op de schanieren, maar ze zijn niet volledig doorgeroest.

De schanier:

voorraam

Eerste inspectie van de rand:

voorraam

Schuren:

randje schuren

randje schuren

en in de menie zetten:

randje

Voortbordurend op dit succes en met de kennis van Han en zijn Waterman in ons achterhoofd kriebelt het toch om ook naar de zijramen te kijken. We hebben namelijk ook gezien dat een lagere doorvaart handig is. Het zou ons vaargebied ook aanzienlijk vergroten, want dan kunnen we ook naar Schermer ringvaart e.d.

Als ik op een woensdagmiddag uit mijn werk kom ligt de boot helemaal open:

ramen helemaal open

helemaal open

Wat we hier aantreffen valt ook best mee alleen blijkt dat de beugel aan stuurboord zijde te groot is waardoor het raam niet volledig naar beneden kan klappen.
De bakboordzijde is wel goed.

open zijkant

Stuurboord nog niet:

stuurboord zijraam

Het loshalen en vastzetten van de buizen voor de tent viel best mee.

Nu op zoek naar een oplossing voor de te ruime greep aan stuurboordzijde en dan kunnen we daarna weer opbouwend heen.

Gelukkig hebben we een aardige nazomer zodat we de tijd hebben om dit soort klussen aan te pakken.