Meivakantie 2009 in Monnickendam

Het begint al haast een traditie te worden, in de mei-vakantie naar Monnickendam!

Dit jaar is het allemaal best spannend of het allemaal lukt. We lagen in de winterstalling bij de ZZV in West-Knollendam en hebben een beste verzameing aan winterklussen uitgevoers, waaronder de vloerluiken opnieuw bekleden, een nieuwe koelkast, een nieuw aanrechtblad en het nodige schilderwerk. Een en ander is natuurlijk uitgebreid beschreven op de klussen pagina's.

Daarna, is op het laatste moment, nog de demperplaat vervangen door een monteur van Drinkwaard uit Sliedrecht.

Op donderdag 23 april gaan we te water, en varen de boot over naar Krommenie.

We werken flink door! De zomerkap er weer op en volstoppen met eten en slaapzakken en kleding. Voor Spike is het de eerste keer dat hij meegaat, en dus kopen we op de valreep nog een hondenkussen en een zwemvest.

De tocht naar Monnickendam is inmiddels een bekende, Het gaat allemaal voorspoedig, de meeste bruggen hebben we mee, behalve die van Edam, want de brugwachter blijkt het toeteren voor de brug niet te horen, en bellen is lastig als je het nummer niet goed overneemt.....

Als we in Monnickendam aankomen krijgen we een hartelijke ontvangst op het havenkantoor van Marina Monnickendam. Herman en zijn collega Angela herkennen ons nog van vorig jaar en begroeten ons hartelijk! Dat is nog eens een welkom!

De tijd vliegt voorbij, en na anderhave week moeten we alweer afscheid nemen, naar huis om te werken en naar school te gaan.

Maar, vakantie in monnickendam is echt de moeite waard!

 

Haven
Haven Haven
Haven Haven