Meivakantie in Monnickendam

Op koninginnedag slapen we aan boord. Weg van het feestgedruis bij Babbels. Aan de vaart, hemelsbreed een klein stukje weg, lig je heerlijk rustig. Het water kabbelt tevreden tegen de boot en iedereen slaapt heerlijk......

De volgende morgen brengen we de bagage aan boord en varen we om ongeveer 9.30u af. We volgen dezelfde route als vorig jaar. Via Knollendam naar Spijkerboor en van daaruit via het noordhollands kanaal naar Purmerend. Dwars door Purmerend waar we een aantal bruggen door moeten en van daaruit langs Edam naar Monnickendam. Onderweg zien we veel dieren en de meisjes vinden het prachtig.

Om de beurt maken de meisjes foto's. Sophia richt zich op de dieren.

onderweg naar monnickendam

Net na de lunchpauze van de sluiswachter konden we om 14.00u de sluis door om naar de haven te gaan.

Deborah staat klaar met de camera om in de sluis te fotograferen:

sluis monnickendam

Dit keer konden we keurig aanmeren bij de meldsteiger. We krijgen een box vlak bij de speeltuin dus de dames zijn ook helemaal tevreden.

Vrijdag blijven we in de haven om de kap te herstellen. Met wat advies van de zeilmaker, een busje lijm en een stuk reservedoek reprareren we de beide hoeken. De stukken boot onder de kap maken we schoon want daar kunnen we nu mooi bij.

De kinderen spelen de hele dag en het is prachtig weer!

Vanuit Monnickendam maken we uitstapjes, Bijvoorbeeld met Boukje, Johan en (O)pa Dekker naar Marken.

Met de familie

Maar ook naar Volendam:

Ondertussen wordt het steeds mooier weer, en 's avonds is het windstil:

Schollevaer by night

Zodat ik een mooie wandeling kan maken door het dorp:

monnickendam by night

Op zondag 11 mei varen we via Purmerend, Spijkerboor, West Grafdijk, Oost Grafdijk en De Woude terug naar huis. Het is nu zo warm dat het zelfs aan boord flink broeierig wordt, tenzij je in de wind gaat zitten.

Al met al is het een heerlijke vakantie. De Schollevaer houdt zich goed, is lekker ruim en het is prachtig weer zodat we na hard werken uitgebreid kunnen genieten van ons schip!