Bijboot

De Schollevaer is voorzien van davids zodat er ook een bijboot mee kan. Toevallig lopen we tegen een leuk klein jol-achtig bijbootje aan. het ligt bij ons in de buurt. De eigenaar wil ervan af omdat zijn kinderen er niet meer mee spelen. We kunnen het zo meenemen, inclusief een stel peddels.

Het bootje ging precies in de auto, dus ophalen was geen probleem. Een poosje ligt hij achter, in weer en wind en sneeuw, te wachten op een opknapbeurt.

bijboot

Dan is hij aan de beurt. Als we toch aan het schuren zijn halen we er een schuurmachine overheen. Daarna zetten we hem in de primer.

bijboot in de primer

Dat is meteen een heel ander gezicht.

Nu nog een kleurtje kiezen en de buitenlkant verven. Kunnen we daarna de binnenkant verder afwerken. Er moeten waarschijnlijk ook nieuwe oogjes aangebracht om de boot mee op te hijsen, maar dat zien we wel.

In de winter 'verspelen' we de boot. Het is niet duidelijk of hij is losgeslagen, weggedreven of meegenomen, maar weg is hij in elk geval wel!
Totdat we een stukje gaan lopen in de buurt...... En dan blijkt dat onze notedop aan de overkant van het meertje is aangespoeld. De eerlijke vinder heeft hem keurig aangegeven bij de politie en zat te wachten tot hij hem een jaar had, en dus mocht houden, maar toen kwamen wij, dus.

We hebben hem weer nar huis gepeddeld en het opknapproject weer voortgezet.

Met wat vriendinnen gaan de dames aan de slag om hem eerst eens grondig te soppen:

bijboot soppen

soppen

Als de boot helemaal schoon is zetten we hem in de grondverf......

en dan in de grondverf....

En daarna rondom, binnen en buiten in een soort hemelsblauw:

blauw....

Nu gaan we nog kijken of we er een naam op kunnen verven, en daarna gaan we nadenken over hoe we hem op gaan hangen.....